Puppyproof en alles in huis?

De eerste dag dat je met je pupje thuis komt, ga je nooit meer vergeten.
Voor de komende 10-15 jaar gaat je hond een onvoorwaardelijke band met jou en je gezin aan!

Voor de hond ben jij en je gezin het allerbelangrijkste in het leven! Je hond gaat volledig op jou vertrouwen en heeft grote behoefte aan een goede binding.
Vanzelfsprekend zorg je voor goede kwaliteitsvoeding, staat er altijd vers drinkwater klaar, zorg je voor voldoende beweging en een goede vacht- en gebitsverzorging.
Ook creëer je veiligheid voor je hond en zorg je ervoor dat je hond altijd voldoende rust kan vinden op zijn eigen plek in huis, krijgt hij voldoende aandacht en ga je samen met de hond aan de slag met een goede socialisering.

Maar nu even praktisch, wat heb je allemaal nodig voor je pup?
Met onderstaande spullen kun je er voor zorgen dat je pup een goede eerste start maakt bij jou in huis.

  • Halsbandje of tuigje, riem + naamplaatje: een puppy halsbandje of puppytuigje koop je niet op de groei. Het is belangrijk een echt puppy halsbandje/-tuigje aan te schaffen, daar zitten kleine lichte sluitingen aan. Een naamplaatje met telefoonnummer kun je bij de dierenwinkel laten maken.
  • Bench met ligkussen of vetbed:  onmisbaar in de opvoeding van je pup, voor de pup zijn veilige plekje
  • Voer- en drinkbakje
  • Kwalitatief goed puppy-voer: van ons krijg je in het puppy startpakket de eerste voeding mee. Als je over wilt stappen op ander voer, dan kun je dit het beste mixen in een tijdsbestek van  4 tot 5 dagen
  • Nagelknipper: pupjes hebben scherpe nageltjes en kunnen makkelijk ergens in blijven hangen. Zorg dat je een goede nagelknipper hebt en knip op geregelde basis de puntjes van de nagels. Op die manier went je pup meteen aan het nagelknippen.
  • Puppy-speeltjes
  • Zachte hondensnacks: leer je pup kluiven, dit doe je door zachte natuurlijke gedroogde hondensnacks aan te bieden. Met kluiven maakt je hond collageen aan wat een natuurlijke tandplak verwijderaar is. Plus er wordt endorfine aangemaakt, waardoor je pup een geluksgevoel ervaart. Kluiven is dubbel geluk voor je pup!
  • Juiste borstels: voor een Labradoodle zijn juiste borstels heel belangrijk. Wij leren je hoe je deze borstels het best gebruikt.
  • Reisbench of hondenautoriem: om je pup veilig te vervoeren in de auto kun je een reisbench gebruiken of een honden-autoriem. Voor dit laatste zijn speciale riem verlengstukjes verkrijgbaar die je aan de gordel van de auto kunt klikken.
Lees ook  Socialiseren, hoe doe ik dat?

 Voordat je pupje in huis komt, moet je het huis puppyproof maken. Een pup is echt nog een baby’tje die alles wilt ontdekken.
Zorg ervoor dat je huis pup-veilig is. Denk hierbij aan stroomdraden, lage stopcontacten en bijvoorbeeld een traphekje. Ook plaatsen waar je pup achter, op of onderin kan kruipen, kun je de eerste tijd het best even afschermen.
Heb je een gladde vloer? Leg dan een groot tapijt neer, zo kan je pup niet uitglijden. Het is erg slecht voor een pup wanneer hij continu uitglijdt op een gladde vloer. Dit kan zelfs op volwassen leeftijd voor gewrichtsproblemen zorgen.
Je pup wil alles ontdekken wat hij tegenkomt, het liefst met zijn vlijmscherpe tandjes. Wil je je sokken en afstandsbediening graag heel houden? Laat dan niets slingeren!

Reacties zijn gesloten.